De historie van Slijterij Warmerdam

Het is het voorjaar van 1920 als meelboer Co Warmerdam besluit een slijterij te openen in een pand naast de pastorie aan de Pastoor van de Plaatstraat in Rijpwetering. Naast zijn bedrijf als meelboer, dat hij samen met zijn compagnon Van Beelen runt, timmeren hij en zijn vrouw Pie hard aan de weg om zich te profileren als slijterij in de omgeving. Als een van de weinigen in de regio hebben zij een drankvergunning. Nagenoeg alle cafés in de omgeving halen hun jenever bij Warmerdam. De drank wordt vanuit tonnen verkocht in tinnen kannetjes, ook wel maatjes genoemd.

Zoon Cees draagt ook zijn steentje bij aan de slijterij. Hij verkoopt naast zijn functie als buschauffeur bij Maarse & Kroon in de avonduurtjes jenever en gasbussen voor de haardaansluiting vanuit de kelderkast in huis. Zijn klantenkring bestaat dan voornamelijk uit zijn collega’s. In 1960 is het voor Cees en zijn vrouw Annie tijd voor een eigen slijterij op de Koppoellaan in Rijpwetering. De zaken lopen goed.

In samenwerking met hun zoon, die net als zijn opa de naam Co draagt, openen ze in 1971 een tweede vestiging in het pand van kruidenier Meijer aan de Kerkstraat in Oude Wetering. Schoondochter Liza staat in de winkel, haar man Co houdt zich voornamelijk bezig met de bezorging van bestellingen. In die tijd wordt ook de verhuur van artikelen om een feestje compleet te maken op touw gezet.

In januari 1973 wordt achterkleinzoon Peter geboren. Al op jonge leeftijd haalt hij zijn slijtersvakdiploma met een specialisatie als Vinoloog en Liquorist. Peter leert de fijne kneepjes van het vak als stagiair en winkelmedewerker bij verschillende slijterijen, waaronder Gall&Gall. Het ondernemerschap blijft nog altijd bij hem kriebelen. In 1995 besluit Peter het familiebedrijf voort te zetten en opent hij een nieuw filiaal in het winkelcentrum van Roelofarendsveen, als ondernemer van franchiseformule Gall & Gall. Ook de winkel van Co en Liza, dan gevestigd op de Veerstraat in Oude Wetering, wordt op dat moment onderdeel van Gall & Gall.

Gall & Gall Warmerdam nu

Inmiddels staat achterkleinzoon Peter volledig zelfstandig aan het roer van het familiebedrijf. Sinds 2010 is Gall & Gall Warmerdam uitgebreid met nog een vestiging aan het Handelplein in Nieuw-Vennep. In februari dit jaar werd de winkel in Nieuw-Vennep volledig gemoderniseerd en voorzien van ledverlichting. Hiermee draagt de slijterij bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met een vakkundig team, een diep assortiment aan dranken en aantrekkelijke aanbiedingen siert Gall & Gall Warmerdam al vele jaren het straatbeeld van Roelofarendsveen, Nieuw-Vennep en tot voor kort Oude Wetering. Met de komst van de webshop hoopt Gall & Gall Warmerdam het bestellen van verhuurproducten en dranken voor de klant nog gemakkelijker te maken.

Alt_Text Peter Warmerdam in de winkel in Roelofarendsveen

Gall & Gall Warmerdam Roelofarendsveen

Noordplein 14
2371 DA Roelofarendsveen
071 331 7651
  Bekijk openingstijden

Gall & Gall Warmerdam Nieuw-Vennep

Händelplein 27
2151 NL Nieuw-Vennep
0252 687 552
  Bekijk openingstijden